Wat is een autosloperij?

Wat is een autosloperij?

Een autosloperij is een is een bedrijf waar mensen heen kunnen als hun auto’s machines of boten kapot zijn. Je komt meestal heen als je auto niet meer op de weg mag rijden en dus niet meer door de keuringen heen komt zonder reparatie. Of als de schade aan je auto meer gaat kosten dan dat de auto nog waard is op de markt. Ook kun je hierheen komen om bepaalde producten van auto’s, machines of boten te kopen. Als je een auto komt inleveren word dit een sloopauto genoemd. Maar wat doet de sloperij met je auto? Heb je hier zelf ook iets aan?

Wat doet de sloperij met je auto?

Als je aankomt bij de sloperij met je auto is dat meestal, omdat de auto total loss is verklaard of dat reparatie van je auto duurder is dan dat de waarde van de auto is op dat moment. Hier komt vaak bij kijken dat de auto dus ook niet meer door de keuring heen komt en dus niet op de weg mag rijden. Deze auto kun je dus naar de sloop brengen of laten ophalen door de sloperij, dit wordt wel in rekening gebracht. Hier kunnen ze je auto van je naam verwijderen zodat de verzekeringen en belastingen worden stopgezet. Bij de sloop wordt de auto gewogen en de recyclebare producten en de gevaarlijke gassen worden verwijderd uit de auto. Het grootste doel van een autosloperij is dus het demonteren en het recyclen van de auto.

Wat heb je er zelf aan?

Als je de auto naar de sloperij brengt wil je natuurlijk hier ook iets voor terug, omdat de auto altijd nog iets van waarde kan hebben. Hier word ook rekening mee gehouden. De auto word gewogen op het aantal kg oud ijzer. Hoe meer oud ijzer, hoe meer geld je kan krijgen voor je auto. Ook word er gekeken naar herbruikbare onderdelen die de sloperij door kan geven aan het magazijn. En het magazijn weer kan gaan verkopen. Als je auto dus veel weegt en een groot aantal recyclebare producten heeft, kun je hier nog een goed bedrag voor terug krijgen. Dit bedrag is meestal tussen de 100 en 300 euro. Als je de auto laat ophalen door de autosloperij word dit wel in rekening gebracht en kan er dus nog wat geld afgaan. Dit is voor jouw een stuk minder moeite dan het zelf te proberen en veel veiliger en je houdt er nog geld aan over ook.